Rijscholenkiezer

De overheid heeft een Rijscholenkiezer om eenvoudig de beste rijschool in de buurt te vinden…. Zeggen ze. Maar hoe zit het nu met de dingen die je écht wilt weten over een rijschool? Want daar kijkt deze statistieken site niet naar.

Wij stelden een lijstje voor u samen:

 • Rijdt uw rijschool met een herkenbaar dakbord of met een anonieme ”L”. Betaalt uw rijschool belasting en zijn ze verzekerd tegen ongevallen of incidenten.
 • Heet uw instructeur Mohammed of Henk? Of Rachida of Petra? Spreken zij voldoende Nederlands of Engels?
 • Rijdt u altijd met een vaste instructeur, en hoeveel ervaring heeft hij of zij?
 • In welk type auto gaat u leren rijden? Groot of klein? Benzine of diesel, start/stop of handmatig?
 • Heeft uw rijschool ook automaatauto’s?
 • Is mijn instructeur faalangst of RIS bevoegd?
 • Belt uw instructeur met zijn mobiele telefoon tijdens uw rijlessen?
 • Duurt een les 45, 50, 60, 90 of 120 minuten?
 • Moet u mensen ophalen of wegbrengen tijdens uw les.
 • Wordt u thuis opgehaald door uw rijschool en rijdt u dus vaak dezelfde stukken of vetrekt u vanaf een locatie nabij het examengebied?
 • En tot slot: Wat is eigenlijk het slagingspercentage van de instructeur?

Rijscholen kiezen

Wil je rijscholen vergelijken? Maak geen gebruik van een handige rijscholen kiezer, waarmee je zogenaamd eenvoudig uitkomt bij de beste rijschool in jouw buurt. Zorg ervoor dat je een goede rijschool kiest, waar je tegen normale tarieven goede rijlessen af kunt nemen om zo leuk mogelijk je rijbewijs te halen. Immers, iets wat leuk is doe je met plezier.

Rijscholen kiezen op slagingspercentage

Wil je gebruik maken van een rijscholenkiezer? Zorg ervoor dat je niet direct naar de kosten kijkt, maar vooral naar de kwaliteit van de lessen. Hoe is de werkwijze van de rijschool is belangrijker dan onzin over het slagingspercentage. Gebruik de rijscholenkiezer om na te gaan waar je gebruik kunt maken van een proefles en of de instructeur je voortgang goed bij zal houden. Op die manier kun je de rijlessen optimaal gebruiken, om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen bij het CBR.

Goede rijschool met scherpe tarieven

Vervolgens kun je de rijscholenkiezer gebruiken om na te gaan waar je de laagste prijs betaalt, voor je rijlessen. Volgens de rijscholenkiezer vanuit de overheid kun je tot wel 40% op de lesprijs besparen, helaas staat er niet bij dat je 3x zoveel lessen nodig hebt van slechte instructeurs.

Wil je liever niet teveel betalen voor je rijbewijs, maar wel goede lessen volgen met een ervaren instructeur? Zorg er met een vergelijking van rijscholen voor dat je een goed beeld krijgt van de opleiders bij je in de buurt, zodat je daar een rijopleiding kunt aanvragen. Je kunt er gebruik maken van losse lessen, of van de aantrekkelijke pakketten met een scherpe prijs.

Gebruik de online rijscholenkiezer

Wil je gebruik maken van een online rijscholenkiezer? Het is voldoende om aan te geven welk rijbewijs je wilt halen, je naam, postcode en adres in de voeren. Vul dit aan met je woonplaats, je telefoonnummer en emailadres, naast eventuele overige informatie. Je kunt online meerdere offertes aanvragen, zodat je een beeld krijgt van de rijscholen in de buurt, net als van hun tarieven. Gebruik de online rijscholenkiezer alleen als je een zo scherp mogelijke prijs te betalen voor je rijlessen, niet als je voor dat geld ook nog de beste rijlessen wilt hebben. Een rijopleiding voor het praktijkexamen bij het CBR kan je alleen met succes af leggen met kundige instructeurs.Contactformulier

Inschrijven of proefles? Wij nemen graag contact met jou op.
(Of bel 020-489 08 01)