Rijopleiding in stappen

Bij ons kies jij voor een CBR rijopleiding in stappen (RIS). Wat dit precies inhoud, kan jij hier uitgebreid lezen, maar in het kort komt het hier op neer :

Duidelijkheid en zelf het overzicht

Als leerling weet jij met de RIS precies waar jij aan toe bent. De rijopleiding in stappen is een opleidingsmethodiek waarbij jij stap voor stap leert rijden. Hiermee ben jij beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Dit kan jij bijhouden in jouw eigen RIS-opleidingsboek. Als jij thuis wat voorwerk verricht gaan alle lessen nog iets vlotter. Dit hoeft uiteraard niet, maar dan is de uitleg in de auto soms iets langer. Aan jou de keus!

Bij de rijopleiding in stappen ga jij steeds een stapje verder als jij de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdrachtje. De laatste stap is dat jij iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop jij op deze manier 74 "gebruiksaanwijzingen" (scripts), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden jouw kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van jouw eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen af.
In de derde toets kan jij kennis maken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft jou tips ter verbetering. Bovendien kan jij voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen: zelfstandig rijden en zelfreflectie aan de orde

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.


Klik hier om de instructiekaart te bekijken.

De voordelen van RIS op een rijtje:

  • Fors hoger slagingspercentage.
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap voor stap-aanpak.
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.
  • Inzicht in jouw vorderingen met behulp van de leerlingkaart (zie onder).


Contactformulier

Inschrijven of proefles? Wij nemen graag contact met jou op.
(Of bel 020-489 08 01)